Wie ben ik?

Ik ben Marja en een trotse moeder van een zoon van 38 jaar. Ik ben al heel jong begonnen met het werken in de gezondheidszorg. Inmiddels al weer ruim 40 jaar. In de eerste instantie als ziekenverzorgende in de ouderenzorg. Daar heb ik veel geleerd door mij in te leven in de belevingswereld van de bewoner. Daarna als verpleegkundige met mensen die een veelvoud aan problemen op somatisch, psychiatrisch en verslavingsgebied hebben.Sinds mei 2017 ben ik afgestudeerd in het het vak psychosociaal counselor.

Mijn persoonlijke ervaringen hebben mij geïnspireerd om te kiezen voor dit mooie vak, ik heb in mijn leven verschillende rouw en verliesmomenten gekend.(life-events).

Op een gegeven moment ontwikkelde ik een depressie en angstige gevoelens, later een burn-out en paniekaanvallen. Ik wilde niet blijven “hangen” in mijn angsten die mij belemmerde om van het leven te genieten en het beste uit mijzelf te halen.

Ik  heb toen besloten in therapie te gaan,de eerste gesprekken vond ik emotioneel heftig, maar stapje voor stapje kwam ik uit een negatief spiraal, door inzicht te krijgen in mijn disfunctionele patronen, en doelen te stellen die belangrijk zijn voor mij, Dat is mij gelukt! Achteraf gezien had ik veel eerder hulp moeten gaan zoeken om mezelf veel narigheid te besparen. Het heeft ertoe geleid om de opleiding psycho-sociaal counselor/therapeut te behalen, zodat ik andere mensen kan helpen om in hun eigen kracht te komen en te doen waar zij gelukkig van worden.

Psychosociale hulpverlening werkt preventief!

Marja van Wilpen

Wat kan een psychosociaal counselor/therapeut voor jou doen?

Counseling wordt ingezet wanneer een cliënt emotionele (psychosociale) problemen ervaart.

Tijdens counseling onderzoekt de cliënt haar binnenwereld en pakt zij haar belemmerende patronen aan van denken, voelen en doen.  Je krijgt individuele begeleiding, waarbij jouw zelfredzaamheid wordt gestimuleerd,waarmee je weer richting kunt geven aan je eigen leven. Je leert om de door jouw gestelde doelen te bereiken, stap voor stap in jouw tempo.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Het counselingsproces verschilt van persoon tot persoon. Voor de meeste mensen duurt het hele proces in totaal circa 5 tot 12 sessies. Afhankelijk van het aantal te bespreken onderwerpen.

Hoe lang duurt een afspraak?

Een sessie duurt 60 minuten.  Als er een ‘klik’ is aan beide kanten kunnen we afspraken maken voor vervolgsessies. Mocht u besluiten niet door te willen gaan dan is de eerste afspraak kosteloos.

Hoeveel kost een gesprek?

Counselinggesprek op afspraak kost 75 euro.

Counselinggesprek  via Skype/telefoon 60 euro

Voor cliënten met een laag inkomen creëer ik een haalbaar tarief in overleg.

Wat mijn cliënten zeggen